Naar een circulaire economie
Naar een circulaire economie – manifest voor transitie en regeneratie is een inspiratieboek. Geschreven in 2021 – na een jaar met corona. Geschreven met hoop en oog op de toekomst. Geschreven vanuit de ambitie naar een circulaire economie en een circulaire samenleving. Vanuit een breed perspectief. De wereld nadert een kantelpunt. De grenzen van de aarde lijken nabij. Grondstoffen raken op, het klimaat verandert, de zeespiegel stijgt en alom vervuilen lucht, water en aarde. De politieke doelstellingen leken aanvankelijk al ambitieus: Nederland vijftig procent circulair in 2030, honderd procent in 2050. De IPCC rapporten hebben de noodzaak nog eens met kracht onderstreept. Uitstel kan niet meer, drastische interventies zijn nodig. In Naar een circulaire economie breken 26 schrijvers een lans voor dergelijke interventies. Het boek biedt nieuw denken over de ontwikkeling van een circulaire samenleving. Hoe maken we een product of proces circulair? Hoe doen we het nu? Hoe maken we de transitie?

Naar een circulaire economie – manifest voor transitie en regeneratie is een inspiratieboek. Geschreven in 2021 – na een jaar met corona. Geschreven met hoop en oog op de toekomst. Geschreven vanuit de ambitie naar een circulaire economie en een circulaire samenleving. Vanuit een breed perspectief. De wereld nadert een kantelpunt. De grenzen van de aarde lijken nabij. Grondstoffen raken op, het klimaat verandert, de zeespiegel stijgt en alom vervuilen lucht, water en aarde.
De politieke doelstellingen leken aanvankelijk al ambitieus: Nederland vijftig procent circulair in 2030, honderd procent in 2050. De IPCC rapporten hebben de noodzaak nog eens met kracht onderstreept. Uitstel kan niet meer, drastische interventies zijn nodig.

In Naar een circulaire economie breken 26 schrijvers een lans voor dergelijke interventies. Het boek biedt nieuw denken over de ontwikkeling van een circulaire samenleving. Hoe maken we een product of proces circulair? Hoe doen we het nu? Hoe maken we de transitie?


Redactie

Gertrud Blauwhof, Stan Kerkhofs , Wim Veldman, Willem Verbaan

Essays

Jos Arts, Rolien Blanken, Gertrud Blauwhof, Jack Bogers, Dirk-Jan de Bruijn, Cees Buijs, Jacolien Eijer, Laurence Guérin, Herman Heegstra, Jurgen van der Heijden, Johan Jacobs, Jan Jonker, Stan Kerkhofs, Maarten Königs, Irene van der Krol, Philine Krosse, Wim Leendertse, Wim van der Meer, Hans Nillesen, Cees Oosterwijk, Marc Smeulers, Ben Spiering, Susan Stuebing, Wim Veldman, Willem Verbaan, Carien Verhoeff, Cees Anton de Vries, Han de Wit, Egbert Willekes

Paperback, 15×22 cm, 256 pagina’s

ISBN 9789492474476